PositivoloogProductcategorieën

  • Er bestaan geen productcategorieën.

About me

About me

Als je altijd doet wat je deed, krijg je ook altijd wat je kreeg! 

Dit is een zin die mij sinds kleins af aan al fascineerde. Wij zijn er zo goed in om dat te blijven doen wat we niet leuk vinden en om aan precies dat te denken wat we niet fijn vinden of niet het liefst willen hebben. Alles wat aandacht krijgt groeit alleen maar nog meer, laten we er dan voor zorgen dat we het leven leuker en makkelijker maken voor onszelf en voor anderen om ons heen. 

Ik zal mij even voorstellen :-)

Ik ben Alexandra de Brito, Positivoloog in hart en nieren. In alles zie ik wel het positieve, ook als iets niet helemaal gaat hoe we dat willen. Ik ben iemand die niet te lang in het negatieve wilt blijven hangen. Ik haal er graag de nodige informatie uit, zet alles om in dankbaarheid en zet mijn focus op precies dat wat ik wil hebben. Ik kies er dagelijks bewust voor om in high frequentie te blijven zodat ik een match ben voor dat wat ik wil hebben en niet voor dat wat ik niet wil hebben.

Elke dag en in alles zie ik dat we keuzes hebben in dat wat we doen. Hoe bewuster we zijn en leven hoe beter we de keuzes kunnen maken die echt bij ons passen. Keuzes die bijdragen aan ons geluk zodat het leven de moeite waard is. 

Ik geloof er sterk in dat wij allemaal hier op aarde zijn gekomen met een missie en dat onze intuïtie er is om ons hierin te leiden. 

Helaas zie ik te vaak om mij heen dat wij deze functie te weinig gebruiken. Dat wij mensen zo afgeleid zijn door al die leuke dingen om ons heen, maar ook door anderen moeilijke fases waardoor velen van ons ver van zichzelf vandaan zijn gelopen. 

 

Het leven is eigenlijk best simpel

Het doel is dat je gelukkig leeft en bent op een manier die bij jou past en dat je overal en altijd jezelf mag zijn. Dat je jezelf mag uiten zodat jij dat het liefst zou willen en dat je kan en mag genieten van jezelf en je talenten. Iedereen heeft talenten en die zouden we nog meer moeten benutten. 

Nu is het zo dat wij hier op aarde een beeld hebben geschetst en gecreëerd hoe we horen te leven. Gelukkig vallen al heel veel mensen hierbuiten omdat zij voor zichzelf durven te gaan staan. Zij durven anders te zijn. Anders dan ons bijvoorbeeld op school aangeleerd is. 

Ik kwam al heel snel tot de ontdekking dat het schoolsysteem niet volledig bij mij past. Ik heb het geluk gehad dat ik meerdere studies kon doen. Van het mbo tot aan de universiteit. Waar ik het meeste van heb geleerd is van het leven zelf. Het los komen van alles dat “moet” en het creëren van mijn eigen weg daarin. Mijn uitgangspunt en een van mijn kernwaardes daarin zijn het ervaren van vrijheid. Het veranderen van de waarheid die we kennen is daarbij een must! 

 

Welke waarheid leef jij?

Het verhaal dat we allemaal heel veel moeten studeren om succesvol te zijn gaat er bij mij niet meer in. ~Dat we moeten leren om gelukkig te zijn weer wel omdat dat het allerbelangrijkste is wat er is. Onze intuïtie is ook zo gevormd om dit voor ons te creëren mits we ernaar kunnen luisteren. 

En wat is dat dan je intuïtie? Een beter weten in je waar je mee geboren bent. 

Vanaf kleins af aan is ons afgeleerd om naar onszelf te luisteren omdat anderen die er bijvoorbeeld voor gestudeerd hebben het beter weten. Helaas zien we in de praktijk dat dat niet altijd kloppend is. Of daar waar we altijd bouwde op academici en deskundigen hebben we mogen ervaren dat in crisissituaties zelf zij niet tot weinig gehoord werden. Het is daarom van essentieel belang dat je op zoek gaat naar jouw waarheid en dat je de waarheid die je nu leeft ontleed en uitzoekt of het bij je past. 

Heel veel mensen leven een leven die niet bij ze passen. Omdat ze dat meegekregen hebben in hun opvoeding of omdat ze zich bevinden in een omgeving waar veel eisen worden gesteld. Heel veel is voorwaardelijk en laat dat nou net het tegenovergestelde zijn van vrijheid. 

 

Ontstaan Positivoloog

De Positivoloog is ontstaan vanuit een beter weten van mij om al die mooie mensen hier op aarde liefdevol wakker te schudden. We leven in een vrij land en zijn nu allemaal volwassenen die voor zichzelf mogen gaan staan! Dat je een leefwijze van je ouders mee hebt gekregen of van een gemeenschap wilt dat niet zeggen dat dat altijd jouw waarheid moet zijn. Als het iets is waar jij 100% achter staat en jij voelt dat je daar volledig tot je recht komt en in vrijheid jezelf kan zijn dan zeg ik vooral ga daar mee door en spreek jezelf uit. Er zijn genoeg mensen die precies dat nodig hebben. We zijn te veel gaan leven op een manier waarbij het leven ons is gaan leiden en dat moet anders! 

De meeste van ons hebben een prima basis gehad tijdens de opvoeding maar een gebrek aan uitoefening van zelfliefde. Het zal wel allemaal egoïstisch zijn als jezelf te veel op nummer 1 zet hoor ik elke dag heel veel mensen zeggen. Dit is een misvatting en een waarheid die enorm beklemd. We mogen leren hoe we en trouw blijven aan onszelf en hoe we de ander zijn grenzen kunnen respecteren. Maar voordat we dat kunnen doen moeten we eerst leren wie we zijn en wie we nu graag willen zijn. Ik ben van mening dat we te aards zijn geworden en daardoor de connectie met onszelf verliezen. 

Op het moment dat een baby ter wereld komt is de ziel de krachtige bron die ervoor zorgt dat een baby er ook echt kan zijn. 

Iedereen vindt het een wonder en is dankbaar dat er een nieuw leven is. Dit baby’tje krijgt vanaf het begin (als alles goed is gegaan) zoveel bevestiging van liefde dat hij of zij goed is zoals die is en dat is ongelooflijk fijn. 

 

Een baby hoeft niet veel te doen om bijzonder en belangrijk te zijn.

Naar mate we ouder worden vinden er zoveel verschuivingen plaats dat het mooie in ons door de maatschappij naar de achtergrond wordt geduwd. Heel veel jongeren en volwassenen kampen met dit gevoel.We moeten aan zoveel eisen voldoen en het wordt alleen maar meer.

Het is mijn doel als Positivoloog om jou te inspireren om weer terug naar dit gevoel te gaan. Dat je een wonder bent en alles al in je hebt om te worden wat je wilt. Dat je liefde bent en dat het veilig is om in liefde jezelf te zijn. Dat je zoveel van jezelf mag houden dat je niet om jezelf heen kan en positiviteit gaat daar een enorme rol in spelen. Wist je dat positieve mensen langer leven? 

Het is tijd om terug te gaan naar jezelf en je te herinneren wie je was.

Mocht je hier al heel ver mee zijn in jouw ontwikkeling dan is het tijd om dit nog meer te versterken en te leren hoe het leven voor jou gaat werken. Maak je los van systemen die niet voor jou werken en creëer je eigen werkelijkheid. Het is mijn missie dat we gelukkiger leven en dat start bij een gelukkiger leven in jezelf. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf!

UPDATE: 1 mei 2022 ben ik elke zondag op afspraak te vinden in Studio Oost West in Rotterdam (West Blaak). Ik ben Celia ongelooflijk dankbaar dat ik met mijn bedrijf een bijdrage mag leveren aan haar mooie missie. Ik zal hier binnenkort meer over vertellen, neem eens een kijkje op de website: https://studiooostwest.nl

Studio Oost West: op deze plek werken Westers en Oosters opgeleide behandelaars samen onder 1 dak vanuit de overtuiging dat 1+1 meer is dan de som der delen.

 

Bekijk hier wat ik voor jou kan betekenen

Ons Team

De Positiviloog is ontwikkeld door Alexandra in samenwerking met haar broer Feliz en zusje Lina. Wat is het een verrijking om samen nog meer positiviteit in de wereld te brengen 🙏🏽

Positivoloog

Software ontwikkelaar

Software ontwikkelaar

Vragen?

Stel ze hier